opening: Atelier in de stad

opening: Atelier in de stad

fig.1 - opening: Atelier in de stad

Op donderdag 25 april om 17.00 zal de burgemeester Roel Wever het nieuwe ‘Atelier in de stad’ openen. Vanaf deze plek, ín het station in Heerlen, gaan we aan de slag met kunstenaars om hun werk te ondersteunen en vanuit hun perspectief de stad te bekijken. Dit kan zich uiten in verschillende vormen; de kunstenaar die de stad verkent, verhalen van mensen verzamelt en ter plaatse tekeningen maakt of kunstenaars die zich laten inspireren door architecturale elementen of de verschillende geschiedenissen. Op deze manier willen we verschillende perspectieven delen met de stad, haar inwoners en bezoekers. De nieuwe locatie, die we kunnen gebruiken door de samenwerking met NS Stations, biedt daar de mogelijkheid voor.

We willen graag de visie van de verschillende kunstenaars op de stad delen en daarom tonen we sinds onze oprichting kunst in openbare ruimtes. Denk aan onze projecten op grote billboards of op vlaggen verspreid in de stad en de regio (zie: What the flag?! ). Vaak maken we gebruik van tijdelijk leegstaande winkelpanden of etalages. Eerder hebben we in onze etalage aan de Nieuwstraat in Hoensbroek onder de noemer “Display” kunst getoond uit musea en privéverzamelingen uit de regio. In 2021 hebben we tijdens Cultura Nova het werk van twaalf verschillend kunstenaars gepresenteerd in het een route langs etalages in het centrum van Heerlen onder de noemer ‘Night Shift‘. Het eerste ‘Atelier in de stad’ vond plaats in 2022/2023 in een ruimte aan het Maanplein, dit werd een plek waar verschillende kunstenaars hebben kunnen werken en elkaar konden ontmoeten.

De eerste kunstenaar die het Atelier in de stad gaat gebruiken is Ward Willems. Hij zal het gebruiken als uitvalsbasis en ontmoetingsplek om verhalen van mensen in het centrum te tekenen.

De opening vindt plaats op donderdag 25 april om 17:00 in de NS stations hal.

 

date: 26.04.2024
opening: Thursday 25.04.2024 , 17:00-18:00
opening hours: ,
location:

Spoorplein 58, 6411 NZ, Heerlen / Stationshal NS station Heerlen

tags: / /
category: archive / 2024