Filmavond: Story Telling for Earthly Survival

Filmavond: Story Telling for Earthly Survival

fig.1 - Filmavond: Story Telling for Earthly Survival

(NL) Op vrijdag 2 februari om 19:00 uur is er bij Greylight een screening van de documentaire film ‘Story Telling for Earthly Survival’ met daarin Donna Haraway. De documentaire is gemaakt door filmmaker Fabrizio Terranova. De film duurt 81 minuten, waarna er tijd en ruimte is om de film na te bespreken of samen wat te drinken.

Donna Haraway is bioloog, filosoof, wetenschapshistoricus en bovenal feminist. In deze film uit 2017 is Haraway aan het woord. Ze deelt aspecten uit haar persoonlijke leven, haar ideeën en inspiraties uit haar recente werk. De film is opgebouwd rondom een reeks interviews in haar zelfgebouwde huis in Californië. Haraway vertelt op een gepassioneerde en humoristische manier over haar leven en de relatie met haar academische werk. Onderwerpen zoals kapitalisme, het ‘antropoceen’ (een term die ze met name bekritiseerd), sciencefiction, liefdesrelaties, religie, haar hond Cayenne en post-kolonialisme komen aan bod. Allen onderwerpen die ver van elkaar af lijken te liggen, maar die ze nauwkeurig in elkaar weet te weven. In de film wisselen de interviews zich af met animaties en andere onverwachte beelden; iets wat Haraway haar werk en met name manier van denken symboliseert.

Haraway haar ideeën worden veel in de kunst gebruikt, maar zijn ver daarbuiten relevant gezien de persoonlijke en emotionele aard van haar werk.

date: 02.02.2024
opening: Friday 02.02.2024 , 19:00
location:

Schaesbergerweg 58, 6415 AJ Heerlen

category: archive / 2024