TALK & WALK – Zhixin Angus Liao, Salomé Ingelbrecht, Krista Jantowski

TALK & WALK – Zhixin Angus Liao, Salomé Ingelbrecht, Krista Jantowski

fig.1 - TALK & WALK – Zhixin Angus Liao, Salomé Ingelbrecht, Krista Jantowski Zhixin Angus Liao – U R Talking the Risk– 51.201058, 3.888268-50mph, Video screenshot,2020

TALK & WALK is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de TALK & WALK sessies vertellen kunstenaars over hun werk en project in Heerlen.

In deze TALK & WALK sessie vertellen de huidige residenten, Zhixin Angus Liao, Salomé Ingelbrecht en Krista Jantowski over hun artistieke praktijk en onderzoek bij Greylight Projects. Alle drie de residenten zullen tijdens de herfst, van september tot en met november 2023, actief zijn bij Greylight Projects.

 

Over de kunstenaars:

Zhixin Angus Liao gebruikt multidisciplinaire praktijken om de aandacht te vestigen op onnauwkeurigheden tussen individuele ervaringen en situaties, concepten en materiaal. Liao richt zich op het interval tussen perceptie en locatie specifieke contexten. Deze zijn gebaseerd op veldstudies waarin misverstanden en onduidelijkheid onbedoeld maar onvermijdelijk zijn. Momenteel is Liao gefascineerd door zijn status als migrant in Europa, met gevoelens van ontheemding als gevolg. Hij gebruikt deze fascinatie als basis voor zijn huidige artistieke praktijk.

https://borderland-residencies.eu/zhixin-liao/


Salomé Ingelbrecht
omschrijft zichzelf als een ‘visuele dichter’ die zich richt op het verzamelen, assembleren en verzamelen van objecten, woorden en restjes die ze tijdens excursies tegenkomt. Ingelbrecht bevraagt en amuseert zich met het potentieel hiervan. Door gebruik te maken van sculpturen/installaties, drukprocessen en publicaties verweeft ze haar schrijven met haar visuele praktijk.

https://www.instagram.com/salomeingelbrecht/


Krista Jantowski
is een curator en organisator die werkt rond verschillende noties van publiceren. Ze komt bij Greylight Projects voor een residentie gericht op onderzoek naar de politiek en poëtica van de geschiedenissen van de steenkoolmijnbouw in de regio. Het onderzoek richt zich voornamelijk op het vertellen van verhalen als een plek van macht: hoe (en door wie) geschiedenissen worden ontworpen, waarbij de verschillende dynamische processen van betekenisgeving worden erkend, verhalen voortdurend worden (door)verteld, gevormd en (opnieuw) georganiseerd om bepaalde verhalen te passen en vast te leggen, terwijl andere worden verdoezeld.

Ze zal een semi-publieke leesruimte ontwikkelen bij Greylight Projects, waar een verzameling onderzoek in verschillende vormen wordt gepresenteerd, om een collectief gesprek op gang te brengen over herinneringen, erfgoed en het maken van geschiedenis in relatie tot het lokale mijnverleden. In de leeszaal, die verder kijkt dan het gedrukte model, zullen verschillende bijeenkomsten plaatsvinden, zoals hangouts, leesgroepen en andere lezingen, met als doel ruimte te creëren voor het samenkomen van een veelheid aan geschiedenissen en vormen van gedecanoniseerd lezen.

https://www.instagram.com/kristaontheinternet/

 

 

artist(s): , ,
date: 01.10.2023 - 01.10.2023
opening hours: ,
location:

Schaesbergerweg 58, Heerlen

tags:
category: archive / 2023