Feestelijke afsluiting

Feestelijke afsluiting

fig.1 - Feestelijke afsluiting Het atelier ‘de kas’ van Darcy Neven

Komende zondag worden de exposities bij Greylight Projects in Heerlen feestelijk afgesloten. Het publieke heeft nog een laatste kans om het werk van de kunstenaars te zien en van een fris drankje te genieten in de tuin van de Heerlense kunstruimte.
Emile Hermans heeft vorig jaar drie maanden in Heerlen gewerkt en toont nu het resultaat in de expositie ‘a Defence’ in de tentoonstellingsruimte. A Defense is Emile Hermans´ weerslag van de pandemie en hoe wij ons leven hebben aangepast aan de mondiaal geïmplementeerde restricties: lockdowns, mondneusmaskers, sociale afstand bewaren, etc. De kunstenaar schrijft: ¨Ik werd gedwongen isolatie te heroverwegen, inclusief de effecten daarvan op geest en gemoed.¨
Darcy Neven is al geruime tijd met haar ‘greenhouse’ op reis door de regio. Ze liep met haar mobiele kas van Maastricht naar Heerlen waar deze te zien was in het Schunck Museum als onderdeel van de tentoonstelling rond het werk van Piet Oudolf. Nu is ze maar haar kas geland in de tuin van Greylight Projects waar ze haar werk toont onder de titel ‘The gardener’s function is regeneration’.
De mobiliteit van de kas maakt het een centrum om verhalen te verzamelen; Nevens verhalen en die van anderen. Voor de kunstenaar en eco-feminist is tuinieren politiek omdat het een vorm van radicale genezing is door ons te gronden in een actief leven van verbinding met en leren van de wereld in het algemeen. Na deze expositie blijft ze te gast en zal ze aan het werk gaan in de tuin.
 
adres: Schaesbergerweg 58, 6415 AJ in Heerlen
wanneer: Zondag 15 mei, 13:00-17:00
 
artist(s): ,
date: 15.05.2022 - 15.05.2022
opening: Sunday 15.05.2022 , 13:00-17:00
opening hours: , tags: /
category: archive / 2022 / Heerlen