Talk & Walk – Claude Horstmann

Talk & Walk – Claude Horstmann

fig.1 - Talk & Walk – Claude Horstmann

Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen de kunstenaars over werk en hun project in Heerlen.

De tweede Talk & Walk sessie is met kunstenares Claude Horstmann. 

U bent van harte welkom om deze sessie bij te wonen. Horstmann zal vertellen over haar werk in het algemeen en over het werk wat ze momenteel doet in Heerlen.

Horstmann woont en werkt in Stuttgart en Marseille. Zij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Osnabrueck (M.A.) en Schone kunsten aan de Kunstacademie van de deelstaat Stuttgart. Claude Horstmann ontving verschillende beurzen en residenties in Duitsland en daarbuiten, o.a. van het Ministerie van Wetenschap, Onderzoek en Kunst Baden-Württemberg, Ville de Marseille en Ville de Strasbourg. Haar laatste solotentoonstellingen vonden plaats in Laura Mars Gallery (Berlijn), Goethe-Institut Lyon, Centre International de Poésie (Marseille). Ze nam onder meer deel aan groepstentoonstellingen in Stuttgart, Berlijn, Saint-Étienne en Marseille.

Het werk van Horstmann op het gebied van tekenen, beeldhouwen, tekst, performance en fotografie is vaak gebaseerd op uiteenlopende materialen, met name geïnspireerd door stedelijke contexten. De kunstenares behandelt deze thema’s ook via performatieve lezingen en workshops. Ze schrijft: ¨Teken, laag, gebaar, afdruk, notatie, superpositie: we laten sporen na. Op een bepaalde manier kan men zeggen dat ‘alles getekend is’. […] We kunnen er niet omheen sporen achter te laten. Alles is getekend – en deze transformatie van de werkelijkheid is diepgaand en blijvend.”

Meer informatie over haar werk kunt u vinden op haar website: www.claudehorstmann.de

 


Greylight Projects is het platform voor kunst en cultuur in Heerlen. Een aantal maal per jaar nodigt de organisatie kunstenaars uit de regio en daarbuiten uit om een tijd te wonen en werken in Heerlen. Greylight Projects verkent en reageert met haar programma op Heerlen en de omgeving. Dit doet Greylight Projects door de online tool #mappingheerlen (https://mappingheerlen.greylightprojects.org/) waarmee kunstenaars bijzondere en of intrigerende plekken vastleggen en waarop de locaties van de kunstprojecten in de stad en regio worden weergegeven. 

Momenteel zijn er drie gast-kunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg. Dit zijn Darcy Neven uit Valkenburg, Luca Soudant uit Maastricht en Claude Horstmann uit Stuttgart(de).

De komende Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in SCHUNCK – ‘Keith Haring: Grace House Mural’. In de tentoonstelling staat met name het vroege werk van de kunstenaar centraal, evenals het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Zijn werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluiten aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

inschrijven via: bezoek@greylightprojects.org

artist(s):
date: 10.05.2022 - 10.05.2022
opening: Tuesday 10.05.2022 , 19:00-20:30
opening hours: ,
location:

Schaesbergerweg 58, 6415 AJ, Heerlen

tags: /
category: archive / 2022 / Heerlen