Talk & Walk – Luca Soudant

Talk & Walk – Luca Soudant

fig.1 - Talk & Walk – Luca Soudant

Talk & Walk is een serie ontmoetingen met de kunstenaars die werkzaam zijn bij Greylight Projects in Heerlen. Tijdens de Talk & Walk sessies vertellen kunstenaars over hun werk en project in Heerlen.

De derde Talk & Walk sessie is met Luca Soudant.

U bent van harte welkom om deze sessie bij te wonen. In deze Talk & Walk sessie, vertelt Luca hun praktijk. Deze verhoudt zich tot queer theorie en het posthumanisme. Queer theorie gaat o.a. over de fluïditeit van het zijn. Belangrijk hierbij is dat queer-filosofische kennis ook tot stand komt uit geleefde ervaringen van LHBTQ+ mensen.

Het posthumanisme is een filosofische stroming die de mens minder centraal stelt in het nadenken over het zijn. Het posthumanisme richt zich op de constante verstrengeling en beweging van materie. Het ziet mensen en objecten als onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Geluid is bij queer en posthumanistisch gedachtegoed voor Luca een belangrijk medium. Waarom geluid? Dat zal hun in deze Talk & Walk proberen toe te lichten.  

Ook zal Luca vertellen over waar die nu mee bezig is: het vervormen van ventilatorgeluiden aan de hand van een stemvervormer en het afspelen van protest geluidsopnames, gemaakt tijdens een demonstratie voor abortusrechten, op het draaiorgel van de buurman van Greylight Projects.  

Meer informatie over hun werk kunt u hier vinden: www.lucasoudant.com/

Momenteel zijn er drie gast-kunstenaars aan het werk in de ateliers in het voormalige schoolgebouw aan de Schaesbergerweg: Darcy Neven uit Valkenburg, Luca Soudant uit Maastricht en Claude Horstmann uit Stuttgart (Duitsland).

De komende Talk & Walk sessies maken een verbinding met de huidige tentoonstelling in @SCHUNCK – ‘Keith Haring: Grace House Mural’. In de tentoonstelling staat met name het vroege werk van de kunstenaar centraal, evenals het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Zijn werkwijze om in de openbare ruimte te werken of juist op de omgeving te reageren, sluiten aan bij de uitgangspunten van Greylight Projects en #mappingheerlen. Ook wordt in het verlengde hiervan de huidige kijk op de stad en de regio onderzocht.

Inschrijven niet nodig en entree is gratis.

 

artist(s):

opening: Friday 27.05.2022 , 19:00-20:30
location:

Schaesbergerweg 58, 6415 AJ, Heerlen

tags:
category: archive / 2022 / Heerlen