TALK&WALK x Keith Cafe at de Nieuwe NOR

TALK&WALK x Keith Cafe at de Nieuwe NOR

fig.1 - TALK&WALK x Keith Cafe at de Nieuwe NOR

Tijdens de vierde en laatste editie op donderdag 22 september staat het thema Keith x Legacy centraal. We onderzoeken de figuurlijke nalatenschap van Keith, door onze eigen Heerlense street art onder de loep te nemen. Hiervoor wordt ook een connectie gelegd met Talk&Walk van Greylight projects. 

Dat betekent: wandelschoenen en eventueel regenjas mee. Een avontuurlijke geest en de wil om verrast te worden.

Programma

Met: Toon Hezemans, Wouter Huis en Joep Vossebeld

“Zodra een kunstwerk is geschapen, moet de kunstenaar het loslaten en zullen publiek en context nieuwe betekenislagen toevoegen. De kunstenaar zal proberen die Werdegang te beïnvloeden door het werk in een meer of minder gecontroleerde omgeving te presenteren. Tentoonstellingsmakers, curatoren, regisseurs of festivals staan aan het kraambed van de kunst en zijn daarmee medeverantwoordelijk voor het bepalen van de context waarin het kunstwerk geboren wordt. Is de white cube geschikt als biotoop voor street-art? Hoe kan de contextuele bedoeling van de kunstenaar gewaarborgd blijven als het kunstwerk eenmaal is losgelaten?” (Toon Hezemans)

Zowel Wouter Huis als Joep Vossebeld zoeken als kunstenaar én curator naar manieren om autonome kunstwerken buiten de muren van kunstgalerij of museum te laten overleven en communiceren. Het gesprek begint met kunstenaar Toon Hezemans, in de Nieuwe Nor, maar al snel wisselen we deze avond van locatie en kunnen we constateren hoe het creatieve proces wordt beïnvloed door de extramurale ruimte van de white cube.


Wouter Huis

Wouter Huis emigreerde uit Oosterbroek en na omzwervingen via Amsterdam, Hoensbroek en Brussel, woont en werkt hij nu in Heerlen.

In zijn werken verlegt Huis de grenzen van de mentale en architecturale ruimte, de grenzen van de private en publieke ruimte, het reële en het fictieve, waarbij hij zich verdiept in de ongrijpbaarheid van bijna onzichtbare ‘toevallige’ details, zoals de ‘tastbare’ verbindingen van hoeken, of de dubbelzinnigheid van zwarte materie. Huis maakt minimale objecten, interactieve (video)installaties, foto’s en (performatieve) screenings, en maakt interventies in tentoonstellingen en openbare ruimtes. Hij bevraagt (on)bewuste methoden van categorisering, (re)presentatie, projectie, omkering, tegenstrijdigheid, toeval en het letterlijk verschuiven van de blik door te focussen op kleine en (zogenaamd) objectieve veranderingen in de ruimte.


Joep Vossebeld

Joep Vossebeld studeerde aan de ABKM en Jan van Eyck Academie en stond met Chaim van Luit, Charlotte Lagro, Guusje Sijbers en Jörg Theissen aan de wieg van kunstenaarscollectief Studio Oneindigheid.

Intrigued by the inevitable absurdity, tragedy and irony of our everyday lives, I translate my experiences into exhibitions, videos, installations and texts. These may be shown separately, or in changing and changeable combinations, without loss of the lightness of observation. Seeing, working and writing often involves collaborating with other artists, researchers and institutions. – Joep

 

Moderator

Deze avond is grotendeels samengesteld door Toon Hezemans. Ras-Heerlenaar Hezemans was directeur van kuS (kunstencentrum Signe). Als kunstenaar tekent hij op papier of routes in het landschap. Daarnaast is hij initiatiefnemer en artistiek directeur van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF).

  • Café open: 19:30 uur
  • Start: 20:00 uur
  • Einde Café: 22:00 uur
artist(s): , ,

opening: Thursday 22.09.2022 , 20:00-22:00
opening hours:
location:

 de Nieuwe Nor

tags:
category: archive / 2022 / Heerlen