Hinter der Baustelle – open studio Heerlen

Hinter der Baustelle – open studio Heerlen

fig.1 - Hinter der Baustelle – open studio Heerlen

In de Hinter der Baustelle – open studio – zal gewerkt worden aan de beeldvorming van transitie, als basis voor een gesprek over de toekomst. Hinter der Baustelle is een onderzoeksproject naar de omgeving van en rondom Schinkelkwadrant-Zuid. Een onderzoek door Lizzie Veldkamp in samenwerking met kunstenaars andere betrokkenen.

 
Vanaf dinsdag 12 oktober tot en met zondag 25 oktober zal Hinter der Baustelle onderdak vinden bij ‘PAND. Op Promenade 41 in Heerlen zullen de deuren opengaan voor iedereen die bezig is met transitie in de stedelijke omgeving. Want nu dat het onderzoek naar de bouwplaats bijna tot zijn eind komt, is het hard nodig om alle verhalen, beelden en geluiden samen te brengen. Tijdens het onderzoek van de afgelopen 2 maanden is de ontwikkeling die plaatsvindt op Schinkel-Zuid vastgelegd en veelvuldig besproken. Daarbij is materiaal verzameld dat ieder op zijn eigen manier iets duidelijk maakt over de fase waar de stad nu in zit, maar er zich er ook aan ontleent om op verder te breien.
 
De ruimte ‘PAND biedt daarom de gelegenheid aan Hinter der Baustelle om voor 2 weken lang een open atelier op te stellen. Hier zal ruimte zijn voor het materiaal om gepresenteerd te worden, maar ook voor samenkomst, het achterlaten van herinneringen, om kritisch te zijn op wat transitie doet met de stad en na te denken over hoe we weerbaarheid kunnen creëren als inwoners.
 
Een van de doelen van het onderzoek was dan ook om uiteindelijk iets tastbaars achter te laten aan de stad, om de processen op- en rondom de bouwplaats voelbaar te maken vooral niet in vergetelheid te laten raken. In het open atelier zal er dus live gewerkt worden aan een publicatie die de ontstane verzameling vormgeeft en zich laat verweven met de lessen van de bouwplaats.  
 
Daarom is het zo dat we niet alleen jou met al je rauwe meningen graag ontvangen in ‘PAND, maar ook de foto’s die jij ooit gemaakt hebt van de stad in verandering. Deze kun je, eventueel met uitleg of quotes, sturen naar hinterderbaustelle@gmail.com en uiteraard terugzien in de open studio.
 
Promenade 41, 6411 BJ Heerlen

artist(s):
date: 12.10.2021 - 24.10.2021
opening: Tuesday 12.10.2021 , 13:00-18:00
opening hours: , category: archive / 2021 / Heerlen